Betisoare parfumate naturale: reteta cu uleiuri esentiale

betisoare parfumate naturale

Indiferent dacă sunteți sau nu familiarizați cu aromaterapia, bețișoarele parfumate cu uleiuri esențiale sunt o modalitate naturală de a avea un miros plăcut acasă sau la birou. Marele beneficiu al bețișoarelor parfumate este ca sunt fabricate din lemn, fără chimicale sau coloranți artificiali. În plus, parfumurile pe care le poți alege sunt de ulei esential natural de la Oleya.ro.

NOU
Evaluat la 5.00 stele din 5
16.00 lei

Uleiul esențial este “aspirat” de catre betisoare până în vârful bețișorului, iar apoi mirsoul este dispersat în cameră. 

Betisoare parfumate naturale – de ce ai nevoie?

  1. Bolul de stică ideal trebuiă să aibă între 5 și 10 cm centimetri înălțime, din materiale precum sticlă, lemn, ceramică oțel. ( nu e indicat un recipient din plastic). Partea de sus a recipientului trebuie să fie îngustă, pentru a limita evaporarea conținutului
  2. Betisoare aromaterapie din lemn pentru difuzie – profită de aroma naturală a uleiurilor esențiale cu ajutorul bețișoarelor de difuzie Oleya. Acestea nu conțin coloranți chimici sau alte ingrediente parfumate și sunt ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faci, este să introduci bețișoarele într-un recipient în care se află ulei esențial pentru ca mirosul să fi preluat apoi dispersat în încăpere. Uleiurile esențiale te pot ajuta în cazul problemelor respiratorii, răceli, nas înfundat, stres sau insomnii.
  3. Ulei vegetal de bază – uleiul vegetal de baza este utilizat pentru a diluat și eficienteza rețeta pentru betisoare parfumate. Se utilizeaza un ulei vegetal care sa aiba un miros neutru. Cele mia potrivite uleiuri sunt:
  • Ulei de migdale
  • Ulei de Samburi de Struguri

Se poate utiliza și apă simplă, curată în care se adaugă un strop de alcool cu concentrație 90%.

Preparare:

  1. Daca se foloseste ulei vegetal, proportia trebuie sa fie 85% ulei vegetal 15% ulei esential. Pentru amestecul de apa, se adauga o lingurita de alcool ( aprox 5 ml). Dacă se dorește o difuzie mai puternica, puteti creste cantitatea de ulei esential.
  2. Continutul se amesteca pana la omogenizarea.
  3. Adaugați 25 – 30 de picături de ulei esential . Dacă utilizați 2 uleiuri diferite, puteți adauga 15 / 15 picături.
  4. Se amestecă din nou, iar apoi se introduc cele 4-8 bastoane. Din oră în oră se recomandă schimbarea bețișoarelor

Sfaturi – adăugați picături de ulei esențial dacă aroma nu se mai simte

  • Răsuciți în fiecare zi betusoarele

La ce se pot utiliza aceste betisoare parfumate naturale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Site-ul Oleya.ro utilizează cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor