Întrebari Frecvente

Care este diferența dintre un produs organic și unul tradițional?
 • În mod firesc, uleiurile esenţiale sunt obţinute din plante care cresc, de cele mai multe ori, în sălbăticie, lucru care oferă încă o garanţie a puterii tămăduitare ale acestor substanţe.
 • Cultura organică, în comparaţie cu una tradiţională, nu presupune nici un fel de intervenţie umană sintetică, plantele având la dispoziţie un sol hrănit cu îngrăşământ natural, fără pesticide chimice sau alte substanţe produse artificiale.  Aceste culturi sunt obligate să îndeplinească un cumul de reguli bine definite şi aprobate de instituţii recunoscute.
Produsele Oleya conțin pesticide sau ingrediente chimice?
 • Oleya va oferă o gama 100% naturale, fără suplimente chimice, ce nu conțin polunaţi, îngrăşăminte toxice, sau alte substanţe nocive.
Care este termenul de valabilitate a uleiurilor esentiale?
 • În mod normal, uleiurile extrase din plante au un termen de garanție de 3, 4 ani, dacă sunt respectatele condiţiile de depozitare: loc umbrit, închis ermetic, la temepratură normală. Uleiurile esenţiale obţiniute din citrice sunt mai sensibile şi pot oxida mai rapid. Trebuie să încetaţi administrarea uleiului dacă acesta îşi schimbă culoarea mirosul sau aspectul.
 • Apele Florale au termen de garanție de până un an, datorită compoziției în care este inclusă și apa.
Pot fi folosite uleiurile esenţiale pentru uz intern?
 • Oleya vă pune la dispoziţie uleiuri esențiale naturale, 100% pure, destinate utilizării cosmetice, pentru tratarea problemelor pielii, părului, aromoterapie, igenizarea şi curăţenia locuinţei. Nu recomandăm utilizarea internă.
Pot folosi uleiurile esenţiale pentru copil?
 • Puteți citi mai multe în acest articol: Aici
Pot folosi uleiurile esenţiale pe câini şi pisici?
 • Animalele de companie au un organism diferit de cel al omului, de aceea este necesară o prudenţă suplimentară. Atunci când decideţi să utilizați uleiuri esenţiale pentru căţel sau pisică, vă sfătuim să folosiţi reţete documentate, în care extractele de plante să fie diluate, fără să afecteze patrupedul iubit. Puteţi testa reacţia căţelului sau pisici cu apele florale în primă fază, iar apoi faceţi trecerea către uleiuri.
Pot utiliza uleiurile esenţiale în timpul sarcinii?
 • Aşa cum este stipulat şi în secţiunea de siguranţă, unele uleiuri esențiale nu sunt recomandate pentru sarcină. A se citi cu atenția secțiunea de atenționari a fiecărui produs. Este extrem de important să citiţi instrucţiunile de siguranţă de pe ambalaj şi din secţiunea siguranţă, a fiecărui produs. Mai mult detalii în acest articol: Aici!
Care este diferenţa dintre un ulei esenţial și o apă florală?
 • Diferenţele apar în funcţie de metoda de producţie şi compoziţie. Uleiurile esenţiale au ca metodă de producţie distilarea prin vapori de apă şi sunt prin definiţie un cumul concentrat de molecule aromatice de origine naturală. Apele florale păstrează beneficiile terapeutice ale uleiurilor esențiale și pot fi aplicate direct pe piele.
Se pot folosi uleiurile vegetale pentru gătit?
 • Oleya.ro vă oferă o gamă naturală, bio, de uleiuri vegetale obținute prin procedura de presare la rece. Chiar dacă, unele uleiuri se pot folosi și în bucătărie, nu recomandăm acest lucru. Sunt uleiuri vegetale care nu sunt indicate spre a fi procesate la temepraturi mari, citiți cu atenție secțiunea “Siguranță” sau eticheta.
Este normal ca uleiul vegetal să fie solid?
 • Da. Unele uleiuri vegetale pot avea trei forme: lichid, solid, semi-solid. Aceste uleiuri sunt: Ulei de Cocos, Ulei de Monoi, Ulei de Jojoba, Ulei de Neem, Ulei de Avocado . Subliniem faptul că, schimbarea de formă a uleiurilor nu afectează cu nimic capacitatea de vindecare a acestora sau calitatea. În cazul în care doriți să transformați un ulei solid, în lichid, puteți folosi o baie de apă caldă. Pentru ca uleiul vegetal să-și păstreze mai mult calitatea, recomandăm depozitarea în frigider, în ambalaj original etanj.
Untul meu este lichid?!
 • Acest lucru este normal, unele unturi având capacitatea de a deveni lichide după o anumită temperatură. Pentru a se solidifica, depozitați produsul în frigider.
Pot folosi un activ cosmetic direct pe piele sau păr?
 • Nu. Ingredientele cosmetice au o compoziție concentrată și nu recomandăm ca acestea să fie aplicate direct pe piele sau păr.  Acestea se folosesc în rețete, respectând cantitățile și concentrațiile din tabelul de rețetă.
Unul din produse a fost spart in timpul transportului. Ce fac?
 • Oleya garantează transportul în siguranță. În cazul în care unul din produsele tale a fost deteriorat, lasă-ne un mesaj pentru a putea să-ți trimitem alt produs.
Ce documente ( buletin de analiză) dețin produsele Oleya și cum pot intra în posesia acestora?
 • Fiecare produs Oleya este  însoțit de buletin de analiză, certificat de conformitate ( MSDS, Cof) și puteți primi aceste documente la cerere, pentru fiecare produs din comandă.
Doresc să fiu reprezentant Oleya
 • Lasați-ne un mesaj pe contact@oleya.ro pentru a vă putea trimite detalii cu privire la acest parteneriat