Top 7 uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare

uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Ghimbir 100% pur

17.80 lei
-22%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Menta, 100% pur

23.00 lei 18.00 lei
-16%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Bergamotă, 100% pur

25.00 lei 20.90 lei
-12%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei de Lavanda esențial, 100% pur

21.00 lei 18.50 lei
-24%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei de Grapefruit esențial, 100% pur

25.00 lei 18.90 lei
-20%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Scortisoara 100% pur

31.00 lei 24.90 lei
-18%

Uleiuri Esențiale Naturale

Ulei esential de Portocala dulce 100% pur

23.00 lei 18.90 lei

Când nu vă puteți opri în a vă tot gandi la delicii dulci de ciocolată sau înghețată, uleiurile esențiale vă pot fi de ajutor. Când sunteți obosit, stresat sau pe fugă, probabilitatea să poftiți la gustări nesănătoase este destul de ridicată. Studiile recente au demonstrat că uleiurile esențiale reprezintă o modalitate eficientă de a reduce pofta de mâncare, de a reduce riscul de supra-alimentare și suprimă pofta și dorința de a mânca.

Așadar, cum funcționează uleiurile esențiale? Potrivit cercetării efectuate de doctorul Alan Hirsch, simțul nostru de miros și apetitul au o legătură strânsă, prin urmare mai mult de 90% din gust este influențat de miros.

Odată ce mirosim o aromă plină, citrică, fresh precum cea de Grapefruit sau Mentă, se trimite un semnal către creierul nostru că, pofta noastră de mâncare este satisfăcută, chiar daca nu am mancat.

Institutul de Tratament și Cercetare al mirosului și gustului din Chicago a ajuns la concluzia că inhalarea unui ulei esential cu o aromă culinară, precum rozmarinul, menta, grapefruit, portocală dulce, în mod regulat, pe parcursul zilei, reduce dorința de a mânca.

Top 7 Uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare

Ulei de Bergamotă

Suport pentru perioadele de depsresie și anxietate, este ideal pentru cei cărora în perioadele dificile obișnuiesc să manânce des. În plus, uleiul esențial de bergamot conține un nivel ridicat de limonen ce ajută la suprimarea apetitului.

Ulei de Mentă

Influențează partea hipotalamusului, ce controlează senzațiile de sațietate, încurajând eliberarea hormonilor ce suprima apetitul, în special leptina, iar în acelasi timp descurajează eliberarea hormonului de foame, ghrelinul.

Un studiu realizat în anul 2007 la Universitatea Wheeling Jesuit din Wheeling, Virginia de Vest, SUA,  a constatat că aroma de mentă a influențat apetitul participanților la studiu atât de semnificativ încât au consumat calorii mai puține decât în mod normal.  S-a demonstrat că compusul de mentolul din menta descurajează poftele alimentare și stopează supraalimentarea.

Ulei de Grapefruit

Este un supresor natural al poftei de mancare, ce ajuta la activarea enzimelor din saliva și care poate încuraja pierderea in greutate prin descompunerea grasimilor. Un studiu realizat în  2005 a constatat că subiecții de test ce au inhalat ulei de grapefruit în sesiuni de 15 minute, de trei ori pe săptămână, au raportat o necesitate redusă de a mânca.

Ulei de Scorisoara

Este un remarcabil ulei esențial pentru controlul apetitului, deoarece ajută la menținerea unor niveluri echilobrate de glucoză din sânge, și joacă un rol important în meținerea apetitului sub control.

Ulei de Ghimbir

Un recunoscut afrodisiac, stimulează sistemul nervos, alungă stările de vomă, leșin, amețeală, senzația de mahmureală și diminează senzația de foame.

Ulei de Portocala

Aroma sa îmbelșugată are capacitatea de a alunga momentele grele, purifică și stimulează bună dispoziția și reduce riscul de creștere în greutate datorată de anxietate.

Ulei de Lamaie

Un tonic general, fresh , boost de dispoziție, ideal pentru perioadele agloemerate și pline de mese bogate.

Cum folosesc aceste Uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare?

  • Inhalare

Poartă cu tine o sticluță de ulei esențial, la birou, acasa sau la sală. Inhalează aroma ori de căte ori simți nevoia pentru a alunga senzația de foame sau anxietate. (nu recomandăm inhalarea în baie de apă fierbinte, poate irita mucoasa). O altă metodă de inhalare, adaugă 1 picătură de ulei esențial pe palme, masează și inhalează (poși adăuga și 10 picăutir de ulei vegetal pentru diluție pentru a nu irita pielea)

  • Difuzie cu ajutorul unui aparat de aromaterapie Oleya

Difuzoarele pentru Aromaterapie Oleya  transformă uleiul esențial și apa în vapori ce pot fi inhalați cu ușurință.

Se diluează un ulei esențial într-un ulei vegetal și se aplică pe piele. Poți utiliza următoarele uleiuri iar nivelul de diluție este 5 picături de ulei esențial la 10 ml de ulei vegetal:

  • ulei de Cocos Oleya
  • ulei de Argan
  • ulei de Caise
  • ulei din Semințe de struguri
  • ulei de Susan

Un coment la “Top 7 uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Site-ul Oleya.ro utilizează cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor