Cum utilizam uleiurile esentiale pure?

cum-utilizam-uleiurile-esentiale-pure-oleya

Cum se utilizeaza uleiurile esențiale?

Sunt mai multe metode de utilizare a uleiurilor esentiale, difuzie, aplicate topic- cosmetic / spa / masaj relaxare sau formulari parfumate natural pentru casa. Cea mai importantă remarcă este aceea că, in cazul aplicarii topice, toate diluțiile scrise în magazinul nostru online trebuie sa fie respectate.

1. Topic – absorbtia uleiurilor esentiale prin piele

Poți folosi uleiurile esențiale topic  DOAR atunci când sunt diluate. Pentru a nu irita pielea, recomandarea generală de diluție este

 • 2% în cazul adulților ( 4-5 picături la 10 ml de ulei vegetal)
 • 1% in cazul copiilor sau femeilor însărcinate.( 1-2 picături în 10 ml de ulei vegetal)

Uleiurile esențiale pot fi difuzate în ulei purtător, ulei vegetal (ex. Ulei Migdale, Ulei Cocos, Ulei Avocado, Ulei Caise etc) sau în baze cosmetice (ex. Loțiune de corp, Bază cremă).

Sarcină

În cazul femeilor însărcinate diluția recomandată este de 1% – în ACEST articol veți gasi care sunt uleiurile contraindicate și ce uleiuri puteți folosi în siguranță în această perioadă magică din viața dumneavoastră.

Copii

În cazul copiilor trebuie să țineti cont de vârsta acestora astfel în articolul ACESTA vei vedea ce uleiuri sunt recomandate în funcție de vârstă cât și diluția sigură.

Crema Naturale Bio OleyaÎn cazul în care doriți să folosiți uleiurile esențiale pentru proprietățile lor antirid/ antiacneice în formularea unei creme de 100 ml se recomandă să se adauge maxim 25 picături de uleiuri esențiale (în total).

ATENȚIE! La uleiurile esențiale fotosensibile- nu se recomandă să vă expuneți la soare 10-12 h după ce aplicați o cremă care le conține ca ingredient (ex. ulei portocală, ulei lămâie, ulei grapefruit, ulei bergamotă, angelică).

!! Înainte de a aplica pe piele uleiul esențial diluat asigură-te că nu apar iritații sau alergii astfel, aplică o cantitate mică în zona cotului și asteaptă câteva minute pentru a observa orice diferențiere a structurii țesutului.

Difuzoare Pentru Aromaterapie Cu Garantie2. Difuzare / inhalare

Uleiurile esențiale se recomandă să fie adăugate direct în difuzor (5-6 picături – adăugare generală). NU necesită diluție cu un ulei vegetal. Majoritatea vaporizatoarelor necesita adaugare de apa peste care picurati uleiul esential.

Folosește un difuzor de aromaterapie – Descoperă game de difuzoare Oleya – AICI. Difuzoare de înaltă calitate ce acoperă suprafețe începând de la 10 mp până la 30-35 mp.

De ce să folosești un difuzor de aromaterapie?

Difuzoarele cu ultrasunete ajută ca uleiul esențial să nu intre în contact cu o suprafață fierbinte (la peste 40 grade proprietățile lor se anulează). Difuzia este rece iar moleculele de ulei esențial ajung în încăpere, noi le inhalăm, apoi ajung în alveole-plămâni-sistem circulator astfel acțiunea lor se va realiza din interior.

Inhalare direct din sticluță

Dacă sunteți începător în folosirea uleiurilor esențiale trebuie să cunoașteți faptul că uleiurile esențiale sunt foarte puternice, prin urmare, atunci când veți simți aroma direct din sticluță va fi una persistentă. Dacă ești sensibil (ă) la mirosuri puternice, bucură-te de aroma lor cu atenție și încearcă să nu atingi fosele nazale de sticluța de ulei esențial.

Este posibil ca unele uleiuri esențiale să fie adorate de tine dacă le diluezi sau le folosești în difuzor și să ți se pară foarte puternice din sticluță de aceea trebuie folosite cu multă atenție.

Te vei îndrăgosti iremediabil de unele uleiuri iar pe altele nu le vei avea la suflet, acest lucru depinde de preferințele tale în materie de arome dar și corpul nostru alege aroma în funcție de ce nevoie are. Natura este și va fi sursa extraordinară care va oferi corpului nostru exact ce are nevoie. 

avantaje-uleiurilor-esentiale-pentru-piele 3. Relaxare, baie, spa

– Adaugă câteva picături în apa de baie pentru relaxare – întotdeauna dilueaza 1-2 picături ulei esențial cu ulei vegetal sau lapte/glicerină/sare de baie și apoi adaugă-le în cadă.(a nu se adauga direct in apa)

Baia relaxantă a picioarelor, masaj relaxant – 5-6 picături ulei esențial diluat în ulei vegetal sau sare de baie, adăugați într-un bol apă călduță și bucurați-vă de relaxare mai ales dacă ați stat o perioada lungă de timp în picioare.

Comprese – adaugă uleiuri esențiale pe comprese calde sau reci. Cele calde sunt folosite cu precădere în durerile musculare în timp ce compresele reci sunt recomandate în cazul inflamațiilor locale (ex. luxații). Recomandăm ca materialul compresei să fie 100% natural.  Într-un bol de dimensiuni mici adăugați apă caldă și ulei esențial iar apoi îmbibați compresa în bol, stoarceți-o eliminând excesul de apă și aplicați pe zona dureroasă.

beneficiile uleiurilor pentru par4. Cosmetic

În formularea măștilor pentru ten – adăugați maxim 1 picătură în mască, amestecați până la omogenizare. Înainte de aplicare pe ten încercați formularea pe zona cotului sau în zona perciunilor, dacă nu apar iritații aplicați pe toată suprafața tenului. În formulări de creme/ loțiuni/ șampoane naturale. recomandat ca la 100 ml bază cremă să adăugați 25-30 picături ulei esențial (total) iar la formularea unui șampon cu Baza Șampon Oleya – se pot adăuga până la 150 picături uleiuri esențiale (în total).

uleiuri esentiale pentru dureri

5. Masaj

 Folosește uleiurile esențiale în masajul pentru corp, pentru relaxare – la 30 ml ulei vegetal adăugați 25-30 picături ulei esențial și masați spatele, pieptul, tălpile, picioarele.

Dacă dorești să îți formulezi parfumuri naturale, totalul uleiurilor esențiale este recomandat să fie maxim 30%.

Uleiurile esențiale pot fi picurate pe pernă, adaugă 1-3 picături pe perna favorită dacă ai probleme cu somnul sau cu aparatul respirator. Adaugă pur și simplu 2-3 picături ulei esențial pe colțul pernei sau pe partea opusă a pernei și relaxează-te.

Cum imi dai seama că un ulei esențial este pur iar compania de uleiuri esențiale este una sigură și profesionistă?

 1. Eticheta – pe etichetă trebuie să găsești următoarele informații – țara de origine, denumirea în limba latină (INCI), datele despre firma
 2. Alegeți ca uleiurile esențiale și vegetale să fie depozitate în sticlă de culoare închisă (nu plastic)
 3. Evitați uleiuri ce se folosesc în industria perfumeriei și nu au alte proprietăți asupra organismului
 4. Nu întotdeauna prețul reflectă calitatea produselor, prețurile Oleya sunt corecte și nu includ strategii de marketing sau alte beneficii ale celor care le comercializează
 5. Caută în descrierea produsului compoziția acestuia, vâscozitatea, țara de origine
 6. Certificatele de analiza, MSDS, certificările uleiurilor esențiale vor arata calitatea și puritatea uleiurilor esențiale alese de tine
 7. Magazinul online de la care cumperi să îți inspire încredere și profesionalism.

Fiecare ulei esențial are o structură chimică, proprietăți și contraindicații diferite. Recomandăm să citiți cu atenție informațiile produselor de la secțiunile Atenționări și Aplicare.

Întrebări Frecvente

 • De ce trebuie sa  diluez Uleiurile Esentiale?

Uleiurile esenţiale sunt foarte concentrate şi de aceea,  pot fi aplicate pe piele DOAR diluate într-un ulei vegetal (purtător).

 • În ce pot dilua uleiurile esențiale?

„Uleiurile esențiale se pot dilua într-un ulei Vegetal sau  Bază cosmetica. Cele mai  utilizate uleiuri pentru dilutie sunt: Ulei de Cocos Fractionat, Ulei de Migdale, Ulei de Jojoba, Arnica, Struguri”

 • Ce uleiuri se recomanda pentru Copii în functie de vârstă?

Citeste Acest Articol

 • Ce uleiuri esențiale se utilizează în sarcină?

Citeste acest articol

Cum se obțin uleiurie esențiale?

Uleiurile esentiale se obțin prin mai multe metode însă cea mai comună este – distilarea la aburi. Conținutul chimic al uleiului esențial este dat de partea din plantă din care se obține – acest lucru este important pentru că poate da  sau nu contraindicații.

Astfel, dacă un ulei esențial este obținut din semințe, te poate ajuta la nivel spiritual și la nivelul sistemului nervos – va da stare de liniște, pozitivism și puterea de schimbare, dacă uleiul esențial este obținut din flori va aduce cu sine iubire, senzualitate, liniște, dacă uleiul esențial este obținut din frunze – acestea vor avea efecte decongestionante, vei respira mai bine, te vei trezi și te vei concentra mai mult la lucrurile ce te înconjoară, vor alunga stările de neliniște și anxietatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site-ul Oleya.ro utilizează cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor